In de Amsterdam ArenA maakte Nicolai Boilesen zondag tegen Heracles Almelo zijn debuut in het eerste elftal van Ajax. De verdediger was zaterdag bij de selectie gehaald door Frank de Boer, omdat door blessures en schorsingen Ajax nogal dun zat in de verdedigers. Toen Daley Blind uitviel met een enkelblessure was de tijd voor Boilesen gekomen om zijn eerste minuten te maken in het Ajax-shirt.

In de Deense media zou Nicolai Boilesen hebben gezegd dat hij nu tot het einde van het seizoen tot de A-selectie van Ajax zal behoren. Daley Blind is naar verwachting vier tot zes weken uitgeschakeld en daarmee komt er een plekje vrij op de linksbackpositie, een rol die Boilesen zondag meer dan behoorlijk invulde.

“Ik mag nu voor het eerst meetrainen met de selectie sinds Frank de Boer de hoofdcoach is geworden. Er zijn echter ook andere spelers in de selectie die op de linksbackpositie uit de voeten kunnen, dus ik reken nergens op. Maar dit biedt een kans die ik niet wil laten lopen”, aldus Boilesen.