Nicolai Boilesen laat weten dat hij weer op het veld te zien is. De linksback liep vorige maand in de topper tegen PSV (2-2) een gescheurde hamstring op, maar het herstel verloopt voorspoedig. Na twee weken staat de Deense international alweer op het trainingsveld. Het trainen beperkt zich echter tot enkele loopoefeningen zonder bal. “Ik ga nu nog niks forceren”, benadrukt Boilesen.

Normaal gesproken herstelt een gescheurde hamstring pas volledig na zes weken. Dat de Deen nu al sprintjes trekt op De Toekomst, kan een klein wonder worden genoemd. De 19-jarige verdediger geeft geen garanties voor een snelle rentree in het shirt van Ajax. “Ik ga geen datum prikken voor terugkeer. Laten we blij zijn dat ik al voorzichtig heb kunnen trainen.”

Op dit moment neemt de rechtsbenige Vurnon Anita de linksback-positie in. Het is echter geen geheim dat Frank de Boer het liefst een linksbenige speler op deze positie ziet fungeren. “Vurnon is een fantastische speler, maar niet mijn ideale linksback”, zei de trainer eerder dit jaar.

Foto: Afdb ~ Oscar