© Proshots

Nicolai Boilesen pakte dit seizoen de draad weer op bij FC Kopenhagen. Doordat hij een verlenging bij Ajax afwees en niet op tijd een nieuwe club kon vinden, moest hij een jaar lang afgezonderd van de groep bij Jong Ajax trainen. Die tijd was moeilijk voor hem, zo vertelt hij aan De Telegraaf. “Ik was niet meer in de kleedkamer bij de jongens, was er niet meer rond de wedstrijden. Dan heb je niet meer het gevoel dat je een voetballer bent. Bij Jong Ajax waren ze heel netjes. Met de toenmalige trainer, Jaap Stam, had ik een goede relatie. Hij lijkt heel hard te zijn, maar het is een heel lieve man.”

Bij Ajax trainde hij vorig seizoen alleen en speelde geen wedstrijden. Dat zorgde ervoor dat hij niet helemaal fit was. Bij Kopenhagen kreeg hij daarom in het begin van het seizoen de tijd om fit te worden. Een basisplek heeft hij nog niet, maar volgend seizoen lonken er kansen als eerste linksback Ludwig Augustinsson is vertrokken naar Werder Bremen.

“Dan moet ik er staan, dat is wel de bedoeling. Ik heb de eerste maanden alleen maar getraind om mijn basisniveau terug te krijgen. Ik ben er zo lang uit geweest, maar ik voel me nu weer voetballer. Eindelijk.”