Hoewel Bojan Krkić dit seizoen nog geen vaste basisplaats heeft afgedwongen in het eerste van Ajax, heeft hij absoluut geen spijt van zijn overstap naar Amsterdam. Het leven bevalt hem hier namelijk prima.

“Ik vond het gemakkelijk om hier te aarden, al kun je je dat misschien moeilijk voorstellen als je redeneert dat ik het klimaat van Barcelona gewend ben. Het heeft er natuurlijk ook mee te maken dat ik hier bij Ajax heel goed ben opgevangen. En Amsterdam is prachtig. De grachten, de parken, ik vind het een magische stad”, zegt de buitenspeler zaterdag op de clubwebsite van Ajax.

De jongeling werd al op vroege leeftijd bestempeld als een enorm talent bij FC Barcelona, maar is daar tot nu toe nog niet uit de verf gekomen. Ajax is na AC Milan en AS Roma dan ook alweer de derde club waaraan Krkić is verhuurd. Over zijn keuze voor de tijdelijke overgang naar de recordkampioen is hij duidelijk. “Ik wilde aan voetballen toekomen en het liefst bij een grote club, om me verder te ontwikkelen en naar een hoger niveau te groeien. Je moet niet vergeten dat ik nog altijd pas 23 ben, ik kan nog een hoop bijleren. En dat kan hier bij Ajax.”

En hoewel de Spaanse grootmacht altijd in zijn hart zal zitten, is hij met zijn focus nu volledig in Amsterdam. “Ja, ik sta nog altijd onder contract bij Barcelona, ook volgend seizoen nog. Maar ik voel me nu alleen maar speler van Ajax, punt uit. Ik wil hier de komende maanden nog het maximale uit mezelf en uit het team halen, om op die manier hopelijk kampioen te worden en de beker te winnen.”