In totaal stond Bojan dit seizoen al in 24 wedstrijden op de mat voor Ajax. Helaas wist hij in weinig van die wedstrijden te overtuigen, afgelopen zondag tegen FC Twente was dat een ander verhaal. De Spanjaard speelde de hele wedstrijd goed en maakte op fraaie wijze de 3-0. Zelf was hij “redelijk tevreden”, zo zegt hij tegen De Telegraaf. “Dit was waarschijnlijk mijn beste wedstrijd voor Ajax.”

De huurling kijkt terug op een moeizaam seizoen: “Mijn blessure heeft helaas grotendeels het seizoen bepaald.” Twee maanden lang stond Bojan aan de kant met een hamstringblessure. Ook na zijn blessure ging het niet altijd even goed: de teller blijft in de Eredivisie nog altijd steken op 3 goals en 3 assists.

Zelf kijkt de 23-jarige aanvaller in ieder geval tevreden terug op wat hij “de belangrijke wedstrijden” noemt: “Tegen FC Barcelona, AC Milan, PSV en de eerste wedstrijd tegen Feyenoord heb ik voor mijn gevoel goed gespeeld.” Maar hij beseft ook dat er nog genoeg te bewijzen valt in de laatste duels van dit seizoen: “Ik voel me goed bij Ajax en in Amsterdam en ik wil de club terugbetalen voor het vertrouwen in me.”

Hij wil nog niet te veel loslaten over een mogelijk langer verblijf bij Ajax: “We willen eerst kampioen worden en de beker winnen, dan zullen we het over de toekomst hebben. Nu wil ik mijn waarde bewijzen.” Ajax heeft een optie om Bojan nog een seizoen te huren van FC Barcelona.