© Proshots

Ajax heeft in speelronde 29 met 4-1 gewonnen van AZ. Het Ajax van Peter Bosz begon erg goed aan de wedstrijd maar aan het einde van de eerste helft werd het wat minder. “Het einde van de eerste helft was slecht, het eerste half uur was goed. We maken de kansen niet af. Dan zie je dat we gaan lopen met de bal. Dan word je slordig en help je AZ terug in de wedstrijd.” Ajax had genoeg kansen om met een uitgebreidere score thee te gaan drinken. Dit liet het na en het liet AZ terug komen in de wedstrijd. Wout Weghorst mocht in de 55ste minuut na een fout van de verdediging tekenen voor de   1-1.

Davinson Sánchez scoorde op bijzonder mooie wijze de 2-1, de opluchting was duidelijk merkbaar in de Amsterdam ArenA. Zo goed als Ajax begon, zo slecht en tempoloos was het aan het einde van de eerste helft en aan het begin van de tweede helft. “Ja, ik zie hem dat wel eens vaker doen. Die 2-1 was wel heel bevrijdend. Hij kwam in een periode dat we wat minder waren dan AZ. Daar waar we het moeilijk kregen, was het erg moeilijk om de vinger erop te leggen.”

Aanvoerder Davy Klaassen bleef in de rust achter in de kleedkamer, nadat hij twee keer in botsing kwam met AZ verdediger Van Eijden raakte hij geblesseerd. “Klaassen kreeg twee keer een tik op de scheen. Maar het is niet ernstig.” Stelde Bosz gerust aan Fox Sports.

Koploper Feyenoord wist met 8-0 te winnen en heeft hiermee het doelsaldo nog maar eens wat uitgebreid. “Nee dat heb ik niet meegekregen, ik kijk daar niet naar. Ik had wel verwacht dat ze zouden winnen, wel is waar niet met 8-0 maar goed.” Hierdoor zal Feyenoord zeker twee keer moeten morsen wil Ajax nog kans maken op het kampioenschap. “Wij winnen gewoon nog vijf keer, en Feyenoord moet twee keer morsen.”