© Proshots

Afgelopen zaterdag waren tijdens de wedstrijd tegen Willem II voor de eerste keer dit seizoen spreekkoren richting Peter Bosz te horen. Het duel eindigde in een nederlaag voor de Amsterdammers en de Ajax-fans hielden zich niet stil. Hiermee lijkt er een vervelend scenario voor Bosz uit te rollen.

Toen Bosz werd aangesteld was er al weerstand van een aantal fanatieke supporters die verwezen naar het Feyenoord-verleden van de trainer. De storm ging na een tijdje weer liggen, maar met de spreekkoren van afgelopen weekend lijkt de kwestie toch een vervolg te krijgen. Bosz was zelf niet op de hoogte van de koren, maar zei tegen het Algemeen Dagblad: “Niet leuk, al kan ik het me heel goed voorstellen. Als je als Ajax-supporter naar deze wedstrijd hebt gekeken, word je daar niet vrolijk van.”

De krant noemt de situatie een horrorscenario dat nu dichterbij komt. “De ploeg waarmee de nieuwe trainer nog druk aan het kneden is, verloor zaterdag in eigen huis op beschamende wijze van Willem II en dat was na de 2-2 van vorige week in de Arena tegen Roda JC opnieuw een zware tegenvaller. (…) Iedereen weet dat Bosz tijd nodig heeft om zijn pressievoetbal over te brengen. Maar ach, het makkelijke programma zou dat de eerste maand van de competitie wel verbloemen. Nee dus. Wat het extra pijnlijk maakt: het debacle van zaterdagavond komt tamelijk uit de lucht vallen.”

Ajax zal zich aanstaande woensdag tegen Rostov moeten herpakken, wil het de problemen voor Bosz niet groter maken. “Cruciaal was de wedstrijd van woensdag tegen FK Rostov op voorhand al. Maar nu is de druk nog een beetje opgevoerd. In Rusland moet Ajax na de 1-1 van vorige week plaatsing voor de Champions League proberen af te dwingen. Het kán. En bij een goed resultaat zal veel in positieve zin veranderen rond het project van Peter Bosz.”