De laatste bewegende beelden van Johan Cruijff zijn gemaakt in Israël, waar hij een trainingssessie bijwoont van Maccabi Tel Aviv, de club waar zijn zoon Jordi technisch directeur is. Bij die club bekleed Peter Bosz de positie van oefenmeester. Ook voor de voormalig trainer van Vitesse is Cruijff een legende, zo laat Bosz weten aan De Telegraaf.

Met zijn 52 jaar heeft de geboren Apeldoorner Cruijff nog zien spelen.  “Ik kom uit een generatie die Johan Cruijff nog heeft zien voetballen. Ik was een enorme fan, zowel van de speler als de trainer. De man is revolutionair geweest en heeft zoveel toegevoegd aan het voetbal. Als je dan een week lang met hem kan optrekken en hem elke dag bij de training ziet, heeft dat zoveel waarde.”

Dat Cruijff een bijzonder persoon is beaamde Bosz direct. Ondanks dat beide heren elkaar vorig jaar pas voor het eerst ontmoette, maakte ‘El Salvador’ meteen een gigantische indruk op de trainer van Maccabi. “Het was zo ontzettend inspirerend om met Cruijff te praten over voetbal. Bij het symposium in Nederland had ik vorig jaar toevallig een half uurtje met hem doorgebracht. Verder eigenlijk nooit. Daarom was dit uniek. Hij kwam gewoon gezellig bij de training op een bankje zitten en erna kletsten we gauw een paar uur weg. Het was echt iets unieks.”