© Proshots

Ajax heeft vandaag Heiko Westermann gecontracteerd. De Duitser komt de selectie van Peter Bosz defensief versterken. “Heiko voegt iets aan onze selectie toe wat we nog niet hadden. Hij heeft veel ervaring, heeft in grote competities gespeeld, is kopsterk en kan in de defensie op alle posities uit de voeten”, vertelt de Ajax-trainer op de clubsite.

“Hij is behoorlijk tweebenig en kan – als het echt nodig is – ook op het middenveld spelen. Na het vertrek van Mike van der Hoorn en de komst van Davinson Sánchez is het defensieve plaatje rond.”

De 32-jarige Duitse verdediger is erg blij met zijn transfer naar Ajax. “Ik ben heel blij. Ik heb net al voor het eerst meegetraind. Alles is nieuw voor me, maar ik ben heel gelukkig dat ik hier ben en dat alles zo snel gelukt is. Ik heb vorige week al een gesprek gehad met de trainer en de manager. Het was een heel goed gesprek en voor mij duidelijk dat als ik naar een andere club zou kunnen, alleen Ajax voor mij een optie was. Dat het dan zo snel gelukt is, is des te mooier. Ik kijk uit naar dit seizoen. Ik wilde niet meer terug naar de Bundesliga, dat was van tevoren al duidelijk. Ook al waren wel aanbiedingen uit Duitsland.”

“Ajax is een prachtige club met een wereldberoemde filosofie. Het is een jong team met veel grote talenten. Dankzij mijn jarenlange ervaring in de Bundesliga en het afgelopen jaar in Spanje kan ik de jonge spelers bij Ajax helpen. Ik kan mijn ervaring op hen overbrengen. De belangrijke kwalificatiereeks voor het hoofdtoernooi van de UEFA Champions League start eind deze maand al. Die moeten we overleven. Verder wil ik uiteraard kampioen worden”, vertelt hij over zijn doelen.