© Proshots

Ajax keerde vrijdagmiddag terug op Sportpark de Toekomst. De Amsterdammers konden niet lang nagenieten van de prestatie van afgelopen donderdag, want de focus moet alweer op komende zondag. “We weten dat het een bijzondere prestatie is, hoewel we nog niks gewonnen hebben. Maar het dak is er niet afgegaan. We hebben zondag nog een hele belangrijke wedstrijd tegen Willem II. En daarna natuurlijk nog de finale”, vertelt Bosz aan Ajax TV.

Eerder dit seizoen verloor Ajax met 2-1 in de eigen Amsterdam ArenA van Willem II. Destijds stond er wel een heel ander elftal binnen de lijnen. “Deze twee wedstrijden kun je eigenlijk niet vergelijken. Het heeft niets meer met elkaar te maken, omdat we toen met een heel ander elftal speelden. Dat elftal veranderde eigenlijk al een paar weken later in de bekerwedstrijd tegen Willem II.”

“Er is nog heel veel te winnen voor ons. En dat begint natuurlijk aanstaande zondag. Op die dag zijn we natuurlijk wel afhankelijk van het resultaat uit Rotterdam. Maar goed, we moeten sowieso zorgen dat we onze wedstrijd winnen, willen we überhaupt kans maken om kampioen te worden. Je gaat jezelf natuurlijk voor je kop slaan als blijkt dat zij niet hebben gewonnen en wijzelf ook niet. Dat moeten we voorkomen. Het enige wat wij kunnen doen is onze wedstrijd winnen. Dan leggen we de druk bij Feyenoord neer.”

Tegen Go Ahead speelden er vorige week een flink aantal andere jongens. De vraag is of Bosz zondag ook andere spelers gaat opstellen. “Dat hangt er vanaf hoe de spelers er voor staan. Op dit moment weten we dat nog niet helemaal. Een paar jongens hebben behoorlijke tikkies opgelopen tegen Lyon. Er zit een korte periode tussen deze twee wedstrijden. Dus we moeten goed gaan kijken hoe de spelers uit deze wedstrijd zijn gekomen.”