© Proshots

Matthijs de Ligt blinkt dit seizoen uit bij Ajax. Ook gistermiddag viel hij weer op met een geweldige verdedigende actie, maar een paar minuten laten ging het talent in de fout. Hij verstuurde een foute pass waaruit de 1-0 werd gescoord. Er is de laatste week veel op hem afgekomen en Peter Bosz kan goed voorstellen als dat wat heeft gedaan met de jongeling. “Gister heb ik iedereen met rust gelaten, ook Matthijs. Er is in die paar dagen tussen Kopenhagen en Excelsior natuurlijk heel veel op zo’n jong ventje afgekomen”, laat de hoofdtrainer aan Ajax TV weten.

“Ik herinner me dat ook nog wel, dat als je voor het eerst voor het Nederlands elftal wordt geselecteerd. Dan weet de hele vaderlandse pers jou te vinden. Iedereen vindt wat van je, iedereen wil wat van je. Daar moet hij mee leren omgaan”, vertelt Bosz over De Ligt, die zich vandaag voor het eerst meldde bij het Nederlands Elftal in Noordwijk.

“Matthijs is een heel nuchtere jongen, maar ook voor een nuchtere jongen is dit wel heel bijzonder.  Ik kan me wel voorstellen dat het iets hem gedaan heeft. Dat is natuurlijk ook heel menselijk.”