© Proshots

Peter Bosz werd vandaag officieel gepresenteerd als trainer van Borussia Dortmund. Samen met assistent Hendrie Krüzen tekende hij voor twee jaar bij de Geel-Zwarten. Bij de persconferentie in Dortmund waren ook veel Nederlandse journalisten van de partij, die allemaal benieuwd waren naar Bosz’ kant van het verhaal, echter wilde hij daar weinig over kwijt. “Ik wil vooruit kijken. Ik heb een mooie tijd gehad bij Ajax, heb met goede en heel talentvolle spelers gewerkt, maar nu focus ik me op Dortmund. Ik wil vooruit kijken en niet meer naar wat achter me ligt.”

De in Apeldoorn geboren trainer heeft een mooie boodschap voor de Ajax-fans: “Ik wil tegen de fans zeggen dat ik het geweldig naar m’n zin heb gehad in Amsterdam. Met de fans en ook in het stadion. Ik denk dat we langzaam iets moois hebben opgebouwd. Waarbij we uiteindelijk 50.000 mensen op de banken hebben gekregen. Het is iets heel speciaals geworden.”

Twee weken geleden zei Bosz nog bij Ajax te zullen blijven. Niet wetende dat het ruim een week later anders zou lopen dan hij van het Technisch Hart had verwacht. “Ik had gedacht bij Ajax te blijven, maar daarna is het allemaal heel snel gegaan. En dit is ook voetbal, helaas soms. Maar Dortmund is een fantastische club.” De Duitse club is Ajax in ieder geval dankbaar. “We willen Ajax bedanken, dat zich zeer behulpzaam en collegiaal heeft opgesteld. Ajax wilde Peter deze kans niet ontnemen.”