© Proshots

Peter Bosz baalt stevig van het puntenverlies tegen Roda JC. De hoofdtrainer zag vanaf de bank zijn ploeg in de tweede helft steeds minder goed spelen. “Als je al wat langer meeloopt in de voetballerij weet je dat als je zelf niet de derde, of vierde goal maakt, het altijd gevaarlijk kan worden. De jongens proberen die 2-1 over de streep te trekken en daardoor krijg je dat je verder terug gaat lopen. Dat is niet de bedoeling”, zegt Bosz voor de camera van FOX Sports.

“Je speelt thuis, tegen Roda en dan moet je gewoon winnen als Ajax zijnde”, vervolgt hij. “We hebben geheel aan onszelf te wijten dat we niet winnen vandaag. Dat ligt gewoon aan ons, omdat we die derde goal niet maken. Je krijgt al een belachelijke eerste goal tegen, dat was volgens mij de eerste keer dat ze in de buurt van ons goal kwamen. Vlak voor tijd geven we uit een vrije trap die tweede goal weg. Dat hebben we geheel aan onszelf te wijten. We hebben dat gewoon niet goed gedaan.”

“Naar dinsdag toe hadden we liever gewonnen, maar los daarvan gaat het nu vooral om de competitie. Op Rostov gaan we ons morgen voorbereiden. We hadden nu alle aandacht voor Roda, die wedstrijd hadden we moeten winnen. Dat hebben we niet gedaan”, besluit Bosz.