© Proshots

Peter Bosz blijft zich de komende tijd vooral focussen op het spel van Ajax. Toch zal de trainer ook met een schuin oog de concurrentie in de gaten blijven houden, omdat hij niemand wil uitsluiten. “Ik zit nu bij een club waar ik omhoog mag kijken. Dus dan kijk ik ook omhoog. We zullen niemand vergeten, want ik kan me nog een paar seizoenen herinneren – toen ik hier nog niet werkzaam was – waarin Ajax de achterstand aardig heeft ingelopen na de winterstop”, zegt de Apeldoorner in gesprek met de NOS

“Het begrip titelstress is voor mij onbekend. Ik heb er in ieder geval geen last van. Maar ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die als er op hun gejaagd wordt steeds maar achterom blijven kijken en daardoor misschien niet meer doen wat ze moeten doen”, vervolgt Bosz.

Hij ziet dat zijn ploeg alsmaar beter aan het worden is. “We hebben de afgelopen tijd progressie laten zien, maar zitten nog lang niet op honderd procent. Daar zal je ook nooit eindigen, dat kan namelijk niet. Dan zou je de perfecte wedstrijd moeten spelen en die bestaat niet. We zijn wel bezig om beter te worden. Uiteindelijk gaat het om de prijzen, maar dat gaan we niet bereiken door er over te blijven praten. Dat gaan we wel bereiken door over ons eigen spel te praten. Door beter te gaan voetballen haal je in mijn ogen meer punten. Ik vind het kampioenschap ieder seizoen een prestatie. Iedereen wil het namelijk worden bij de start van de competitie wanneer er nog 0 wedstrijden zijn gespeeld. De concurrentie is hevig, ja.”

Tot slot wil Bosz het niet hebben over een ‘vaste basis’. “Ik vind vooral dat de manier van spelen nu staat. Als je het over een elftal hebt, dan ben je al gauw geneigd om over elf spelers te praten. Dat kan niet, want we zullen het nooit met elf spelers een seizoen lang redden.”