© Proshots

Ajax neemt het morgen in de Amsterdam ArenA op tegen AZ. De ploeg van Peter Bosz hoopt het goede gevoel van de gewonnen Klassieker door te kunnen trekken. Bosz spreekt op de clubsite lovend over het collectief. “Het gevaar is dat als je er specifiek een speler of linie uitpikt, je dan het team tekort doet. De hele ploeg heeft goed gefunctioneerd. Anders hadden we nooit zo overtuigend kunnen winnen.”

“Iedereen heeft kunnen zien dat we gedurende het seizoen zijn gegroeid”, vervolgt de hoofdtrainer over de progressie van zijn selectie. “In de manier van spelen, de vastigheden in ons spel, en het druk zetten. In eigenlijk alle aspecten zoals we bij Ajax willen spelen. Kopenhagen-thuis vond ik een goede wedstrijd. En hetzelfde geldt voor PSV-thuis, waarin we onterecht gelijkspeelden.”

Woensdag wacht dus het provincieduel tegen AZ. “In de competitie is het wisselvallig bij ze geweest. De ene keer heel goed, en een andere keer weer matig. Die wisselvalligheid kenmerkt AZ wel dit seizoen. AZ is een ploeg die altijd wel in de subtop speelt en het liefst tegen de top aan wil schurken. Dat doen ze ieder jaar wel.”