© Proshots

Kalm als altijd verscheen Peter Bosz voor de camera van de NOS, maar ook hij moet blij zijn geweest met het puntverlies van Feyenoord: “Ik was totaal niet bezig met wat zich in Rotterdam afspeelde, want ik heb alleen invloed op wat zich hier afspeelt. Natuurlijk krijg je dat mee dat de mensen reageren en dan denk je, het zal toch niet. Maar dan wordt duidelijk dat het echt zo is”, aldus de trainer. Feyenoord verloor op Woudestein met 3-0 van Excelsior, waardoor het gat met Ajax nog maar één punt is.

“Als wij kampioen willen worden, moeten we in ieder geval winnen in Tilburg, verder ben je toch afhankelijk. Ik kan me voorstellen dat ze in Rotterdam nu wel zenuwachtig worden. Ze hadden heel comfortabel de kans om het in twee wedstrijden te beslissen en hadden het zelfs over twee thuiswedstrijden, gezien het publiek dat aanwezig was. En dan verliezen ze met 3-0 nog wel”, aldus Bosz over de ontknoping van de competitie.

Volgende week is Heracles Almelo de tegenstander van Feyenoord, toevallig één van de clubs die Bosz heeft getraind: “Ik denk dat een heleboel mensen binnen Heracles Hendrie en mij een warm hart toedragen, dus als ze ons kunnen helpen, zullen ze dat ook niet nalaten. En voor Heracles staat er ook nog een heleboel op het spel om een play-off plek te bereiken. Dus als ze het niet voor ons doen, doen ze het wel voor zichzelf.”