© Proshots

Kenny Tete mocht gisteravond voor het eerst sinds tijden weer eens opdraven in het eerste elftal van Ajax. De verdediger kwam zelfs tot zijn eerste treffer voor de Amsterdammers in de wedstrijd met Panathinaikos (2-0). Trainer Peter Bosz was tevreden met wat hij had gezien van de vleugelverdediger, zo erkent hij in De Telegraaf.

Ik vond Kenny net zo goed als Joël tegen NEC. Spelers die niet vaak spelen, moeten de kansen die ze krijgen grijpen. Dat is het enige dat ik vraag”, aldus Bosz, die ook vond dat enkele andere spelers het goed deden tegen Panathinaikos. “Ook andere spelers dan Kenny hebben laten zien me het moeilijk te willen maken. Enerzijds is dat lastig, maar anderzijds geeft het me ook een bepaalde rust.”

De Europa-League wedstrijd met Panathinaikos was wel een duel waar waarde aan werd gehecht door de trainer, maar anders dan de bekerwedstrijd tegen Willem II. “De bekerwedstrijd tegen Willem II was in een andere fase van het seizoen, waarin ik nog naar balans op het middenveld zocht. De controle die je moet hebben, hadden we toen nog niet. Nu zitten we in de fase waarin de vraag wordt gesteld: welke spelers doen het voor je?”