© Proshots

Peter Bosz heeft op de wekelijkse persconferentie benadrukt dat de Ajax-talenten geduld moeten hebben. De hoofdtrainer is onder de indruk van onder andere Vaclav Cerny en Abdelhak Nouri, maar wil ze niet te snel brengen.

Abdelhak Nouri wordt veelvuldig met het eerste in verband gebracht, maar speelde nog geen minuut dit seizoen. Desondanks is Bosz onder de indruk van de 19-jarige middenvelder. “We hebben natuurlijk een heleboel middenvelders. Hij is een geweldig getalenteerde speler, die heel erg ver kan komen. Maar hoeveel geduld heeft hij daarvoor, dat weet ik niet. Ik snap dat het moeilijk is. Zeker als Cerny zijnde, die er al zo aan geroken heeft. Hier wordt hij echter een grotere speler van. Je hebt jongens die vluchten en die vechten. Als je vecht, ga je het redden”, vertelt hij over de grote talenten.

“Cerny speelde vorig jaar nog grotendeels in de A1”, vervolgt Bosz. “Ik vind dat we heel voorzichtig moeten zijn met onze talenten. Je hebt mensen van 18 die al heel volwassen zijn en je hebt ook mensen van 20 die nog jongetjes zijn. Cerny heeft gewoon nog even tijd nodig. Ze worden tegenwoordig zo beïnvloed door mensen die dichtbij ze staan en ik hoop dat ze het geduld kunnen opbrengen tot ze er staan.”

Robert Muric had minder geduld en is daarom verhuurd aan Pescara. “Hij is een uitstekende speler, die al een tijdje bij Ajax speelt. Hij speelt hoofdzakelijk rechtsvoor en ik heb hem vier á vijf weken meegemaakt. Het was voor mij geen speler die ik nu direct al in het eerste elftal zou neerzetten. Dat zou ook niet op de korte termijn gaan gebeuren. Dan vind ik andere beter. Zijn management vond dat hij nu moest spelen en dat is hun goed recht.”