© Proshots

Afgelopen dinsdag vertrok Mitchell Dijks op huurbasis naar Norwich City. Door de tijdelijke overstap heeft Peter Bosz geen echte linksback meer in zijn selectie. De hoofdtrainer voorziet daarin echter geen problemen. “We hebben Daley daar nu staan en ik ben heel tevreden over hem. Daarnaast kunnen we met Nick Viergever die kant op en kan ook Jairo Riedewald linksback spelen”, zegt Bosz op de persconferentie.

“Opties genoeg dus. Wat dat betreft was de rechterkant een ander verhaal geweest, als bijvoorbeeld Kenny Tete was vertrokken. Dan was het moeilijker op te lossen geweest.”

Ook Tim Krul vertrok bij Ajax. De gehuurde doelman kon doordat hij nog niet in actie was gekomen voor Ajax de overstap maken naar AZ, waar hij meer hoopt te spelen. Bosz geeft aan met Krul te hebben meegedacht. “Ik heb hem gesproken en gefeliciteerd. Ik hoop dat hij veel minuten gaat maken, dat heeft hij verdiend. Het is een fijn mens en ik heb goed met hem samengewerkt. Ik wens hem heel veel succes. Ik probeer begrip te hebben voor de situatie waar mensen in zitten. Tim komt uit de Premier League en raakt geblesseerd. Het was moeilijk voor hem. Hij heeft hier hard gewerkt en nu is hij weer helemaal fit. De situatie is bij ons veranderd. André heeft zich buitengewoon goed geprofileerd. Ik ben blij dat Tim iets anders heeft gevonden, want bij ons was spelen heel lastig geworden.”