© Proshots

Ajax zorgde zondag voor een opvallend record in de Eredivisie. De Amsterdammers begonnen met de jongste basisopstelling aller tijden in de Nederlandse competitie. “Dat zegt natuurlijk veel over Ajax. Dat zegt veel over de selectie die wij hebben. Dit is wel heel extreem met 20 jaar en nog wat dagen, maar het is wel Ajax. De club die zelf haar spelers opleidt en waar jonge jongens een kans krijgen om te debuteren in het eerste elftal”, vertelt Bosz in gesprek met Ajax TV.

In de selectie zit ongelofelijk veel talent. De hoofdtrainer hoopt dat het grootste deel van de selectie de komende jaren in tact blijft. “Ik verwacht dat ook wel. Daarnaast hoop ik dat natuurlijk ook. Deze jongens zijn nog niet klaar om nu al een stap naar het buitenland te maken. Daarvoor is meer nodig dan goed kunnen voetballen, want dat ze goed kunnen voetballen dat weten we. Daarom zitten ze ook bij de selectie. Maar ze moeten nog wel veel leren. Zoiets als ervaring is ook de tijd nemen om die ervaring op te kunnen doen. Dat hebben deze jongens nog nodig. Ik hoop dat onze jongens daar de tijd voor zullen nemen.”

Deze week sloot Ajax een bijzondere week in Tilburg af. Afgelopen donderdag werd de finale van de Europa League bereikt in Lyon en zondag werd Ajax op één punt na geen kampioen. “We hebben een goede week achter de rug, denk ik. We hebben het in Lyon wel onnodig spannend gemaakt, omdat we voor rust de wedstrijd al hadden moeten beslissen. We begonnen goed aan de wedstrijd en waren de bovenliggende partij. Dan doe je het gewoon erg goed in een Europese uitwedstrijd. We maakten het onszelf alleen onnodig moeilijk door heel snel twee goals weg te geven en ook nog eens vlak voor de rust. Slechter moment kon bijna niet. Maar goed, we hebben de finale binnen gesleept. Zondag hebben we tegen Willem II gedaan wat we moesten doen: winnen. Dus al met al is het een goede week geweest. Op dit moment gaan we ons focussen op Manchester United, want finales speel je om te winnen. United is een hele grote club, met fantastische spelers. Maar er is altijd een kans en dat hebben we al tegen Lyon en Schalke laten zien. Dat willen we de 24e opnieuw laten zien.”