© Proshots

Peter Bosz is blij met de 1-0-zege van Ajax op Vitesse. De trainer laat weten dat dit zijn ploeg meer vertrouwen geeft. “Ik ben hartstikke blij met de overwinning. Dit is wat de ploeg nodig heeft. Punten brengen vertrouwen. In de eerste helft was sprake van een open wedstrijd. We wisten ook dat we tegen een heel goede ploeg zouden spelen”, vertelt Bosz op de persconferentie na afloop van de wedstrijd.

Halverwege de tweede helft kwam Ajax met een man meer op het veld te staan. Kruiswijk tackelde Veltman van achter en ontving zijn tweede gele kaart van scheidsrechter Liesveld. “We kregen in die fase kansen maar scoorden niet. Tegen Roda liep de wedstrijd verkeerd af. Daarom was het ook vandaag in de laatste paar minuten billenknijpen. Maar gelukkig liep het nu wel goed af. Ook daarom ben ik ontzettend blij met deze overwinning.”

Hakim Ziyech maakte tegen Vitesse zijn debuut voor Ajax. De trainer is tevreden over de aanwinst, vooral omdat hij wist dat hij nog niet direct zo dominant zou spelen als bij Twente. “Hakim had na de ondertekening van zijn contract direct interlandverplichtingen. Hij had daardoor slechts drie of vier dagen om zich op dit duel voor te bereiden. Logisch dat je dan soms onwennig bent. Medespelers moeten hem beter leren kennen, maar hij zal ook zijn medespelers beter leren kennen. En wellicht was hij wat zenuwachtig. Ik zou dat in elk geval wel zijn geweest.”

In de tweede helft ging Bertrand Traoré naar de kant met lichte hamstringklachten. “Ik had Kasper Dolberg ook zonder zijn blessure wel ingebracht. Bertrand voelde aan zijn hamstring, maar ik zag hem daarna wel een sprint maken, die je niet maakt als je geblesseerd bent aan je hamstring. Misschien heeft hij een lichte verrekking of was het slechts kramp. Het is even afwachten hoe het morgen is.”