© Proshots

Peter Bosz bereidt zijn selectie momenteel in Oostenrijk voor op het nieuwe seizoen. De Ajax-trainer wil zijn speelstijl in de ploeg slijpen en merkt dat zijn spelers het snel oppikken. Om die reden is hij ook positief gestemd over de eerste anderhalve week. “De factor tijd speelt zeker een rol, aangezien over drie weken het eerste duel in de voorronde van de Champions League wacht. Toch merk ik dat de spelers gretig zijn, waarbij het niveau al hoog is. Dat geldt voor de ervaren spelers, maar zeker ook voor de talenten die deze week mee zijn op trainingskamp”, vertelt hij aan Voetbal International.

De nadruk ligt deze week vooral op het vooruit druk zetten. “Daar hebben we het op het veld over, maar ook tijdens besprekingen. We willen die kant op, waarbij het niet alleen voetballend, maar ook fysiek en mentaal heel nauw samenhangt. Daar zijn we nu de basis voor aan het leggen.”

“Op welke termijn we de speelstijl onder de knie hebben, is niet te zeggen”, vervolgt Bosz. “In januari bij Maccabi Tel Aviv duurde het een maand, waarbij de groep uit vrijwel allemaal oudere spelers bestond. Deze groep is veel jonger, dus is het nu lastig in te schatten. Maar ik ben zeker positief gestemd.”