© Proshots

Ajax neemt het zondag in de Klassieker op tegen de huidige koploper van de Eredivisie. De Amsterdammers staan momenteel zes punten achter. Willen de ploeg van Peter Bosz nog kans maken op de titel, dan moet er worden geworden, zo is ook de mening van Bosz. “Het wordt een topwedstrijd met de titel als inzet. Het is simpel: wij moeten winnen. Een gelijkspel is niet voldoende. We móéten winnen om in de race te blijven. Het is een heel eenvoudige opdracht, maar wel een opdracht die moeilijk is om uit te voeren”, laat de hoofdtrainer weten op de persconferentie.

“Mochten we winnen, dan wordt de afstand drie punten”, vervolgt Bosz. “Dan weten ze dat ze geen grote steken meer kunnen laten vallen. Dat speelt mee. Ik denk wel dat het iets doet met die ploeg, als ze van ons verliezen.”

De Rotterdamse bezoekers lijken in de Amsterdam ArenA het op het fysieke vlak van Ajax te willen winnen. Bosz is benieuwd naar de intentie waarmee Feyenoord aan de Klassieker gaat beginnen. “Zetten ze druk, of lopen ze achteruit? Daar probeer ik me een voorstelling van te maken. Ik kan me niet voorstellen dat ze niet komen om te winnen, maar de manier waarop je dat wil bewerkstelligen kan verschillen.” Of aan het doelsaldo werken een optie is? “Laten we niet te hard van stapel lopen. Feyenoord kloppen is al lastig zat.”