© Proshots

“We hebben deze nederlaag geheel aan onszelf te wijten. In alles wat met voetbal te maken heeft, waren we vandaag niet goed genoeg”, aldus Peter Bosz tegen FOX Sports na het 1-1 gelijkspel tegen Excelsior. “Onze passing was dramatisch en daardoor kunnen we niet ons eigen spel spelen. Normaal spelen we de tegenstander met hoge balcirculatie uit elkaar”, vervolgde de coach zijn verhaal.

Donderdag werd nog overtuigend van FC Kopenhagen gewonnen, zondag zat het er tegen Excelsior dus niet in. Van een bomvolle ArenA naar het kleine Woudestein, maakt dat dan het verschil? Nee, aldus Bosz: “De spanningsboog is het probleem niet, iedereen is ervan doordrongen wat we vandaag moesten doen. Daar geloof ik niet in, ik vind dat we het in andere zaken moeten zoeken.”

Ondanks het slechte spel bleef Bosz er wel tot het einde in geloven dat Ajax de 3 punten kon pakken: “Ik denk altijd dat we kunnen winnen, maar ik had het niet terecht gevonden, want wij waren niet goed.” Maar dat gebeurde dus niet, waardoor de achterstand op Feyenoord nu 6 punten bedraagt. Of Ajax tegen Excelsior het kampioenschap heeft verspeeld: “Nee”, was het korte, maar duidelijke antwoord van Bosz.