© Proshots

Afgelopen weekend verloor Ajax op bezoek bij PSV. Er kwam daardoor een einde aan de hoop op de 34e landstitel, wat nu zo goed als onmogelijk lijkt. Toch overheerst er veel trots bij de Ajax-supporters, mede door het Europese succes. Peter Bosz bereidt zich deze week al met Ajax voor op de wedstrijd tegen Olympique Lyon. “We hebben het hele seizoen geprobeerd om op drie fronten mee te strijden. We zitten nog in de Europa League en daar hebben we nu anderhalve week de tijd voor om ons voor te bereiden. Om te kijken of de groep weer wat frisser kunnen krijgen. Dat zal wel gaan lukken, omdat we een periode hebben waarin we rustig naar de wedstrijd toe kunnen werken”, vertelt de hoofdtrainer voor de camera van Ajax TV.

“De tweede plek veilig stellen is zeker niet onbelangrijk. Daar zullen we ook zeker alles aan gaan doen. Maar we zullen ons nu eerst, zoals we al het hele seizoen doen, focussen op onze volgende tegenstander en dat is Lyon. Het is niet zo dat de  competitie afleidt als het ware. We dealen daar al het hele seizoen mee. Dus dat gaan we nu in de laatste weken ook doen”, vervolgt Bosz, die lovend spreekt over de inzet en de mentale sterkte van zijn selectie. “Deze dagen zullen we een aantal spelers extra rust geven en met een aantal spelers zullen we gaan trainen. Dat hangt van de fitheid van de speler individueel af. Mentaal zit het met de ploeg wel goed. Ik moet het team een compliment geven voor de manier waarop ze hebben gestreden zondag. Ondanks de vermoeidheid probeerde de ploeg tot de laatste minuut de gelijkmaker te scoren. Vlak voor tijd sprintte David Neres bij een counter helemaal terug, waarna hij zich voor de bal gooide en André uiteindelijk de bal kon keren. Dus, als je dat onder mentaliteit kan noemen, zit het mentaal wel goed.”

Ondanks dat dit seizoen waarschijnlijk geen landstitel oplevert, wil de ploeg de laatste weken het maximale geven in de Europa League maar ook om de tweede plek veilig te stellen. “Ik wil dat we het maximale uit de laatste, hopelijk, vijf wedstrijden gaan halen. Ik hoop dat dat nog vijf wedstrijden zijn, want dat zou betekenen dat we in de finale staan. We zullen ons nog één keer moeten oprichten. We gaan er alles aan doen om het seizoen top af te sluiten.”