© Proshots

Peter Bosz is gematigd tevreden met de 0-0 uitslag. De Ajax-trainer ziet een op het oog prima resultaat in Europees verband, maar baalt er wel van dat zijn ploeg geen uitdoelpunt heeft gemaakt. “Een uitdoelpunt is natuurlijk heel belangrijk. Naast die onterecht afgekeurde goal hebben we nog een aantal kansen laten liggen, met name in de eerste helft. We hebben nagelaten om te scoren. Ik denk wel dat we de bovenliggende partij waren. We deden onszelf te kort. 0-0 is niet per se een slecht resultaat, maar we hadden hier moeten winnen vandaag”, laat Bosz weten aan Ajax TV.

“Ze speelden zoals verwacht”, vervolgt de Apeldoorner. “Het is een ervaren ploeg, die fysiek erg sterk is. Ze spelen vanuit de omschakeling. Daaruit proberen zij gevaarlijk te worden. Omschakelen doe je vaak door fouten van de tegenstander. En die maakten wij twee keer in de eerste helft. Voor de rest hebben we heel solide gespeeld, maar niet heel goed. Dat is ook lastig op dit veld, dat zal in de ArenA anders zijn. Dan zullen we het af moeten maken.”

Volgende week donderdag staat de return op het programma. “We moeten volgende week vol aan de bak. 0-0 is Europees geen slecht resultaat. We hebben zelf niet gescoord en mochten zij volgende week een keer scoren dan moeten wij er twee maken. Dat is mogelijk. Maar dat moeten we dan wel bewijzen.”