© Proshots
Ajax-trainer Peter Bosz is zeer tevreden over de prestaties van zijn eigen ploeg. Het spel van Ajax is steeds beter en constanter en dit zorgt dan ook voor een goed gevoel bij de trainer. De Europese wedstrijd van Ajax tegen Schalke zorgde voor veel positiviteit, maar het vizier staat alweer gericht op de wedstrijd van aanstaande zondag tegen SC Heerenveen.
“We winnen de laatste weken niet alleen, we spelen ook prima voetbal. Alleen zat die rotwedstrijd tegen Excelsior ertussen. Vervolgens hebben we tegen Feyenoord, het eerste halfuur tegen AZ, bij NEC, en nu weer tegen Schalke prima voetbal laten zien. Gezien het drukke schema en de wedstrijden die kort op elkaar volgen, zijn we gewoon een sterke reeks aan het wegzetten”, spreekt de tevreden trainer op de officiële website van Ajax.“In de Nederlandse competitie kun je over het algemeen aardig inschatten wat de krachtsverhoudingen zijn. Met een tegenstander die je eenmalig ontmoet is dat veel moeilijker. Vooraf was ik gewoon erg benieuwd of we het tegen een goede tegenstander als Schalke ook konden laten zien, en dat zonder een belangrijke speler als Lasse. Donny heeft het echt geweldig gedaan. Het was gewoon een heel goede wedstrijd van onze kant.”

Een paar maanden geleden was er vaak kritiek op het spel van Ajax, maar de laatste weken heeft het team z’n draai gevonden.”Eerst kregen we – vaak wel terecht hoor – de kritiek dat we slechts bij vlagen goed voetbal lieten zien. Vervolgens speelden we sterk tegen Kopenhagen, maar was de volgende wedstrijd tegen Excelsior niet goed. Dan krijg je weer kritiek dat je het niet twee keer in drie dagen kunt laten zien. Gelukkig zijn we nu in staat het wedstrijd na wedstrijd te herhalen.”

Zondag treft Bosz een andere aanvallende coach: Jurgen Streppel. “We komen allebei uit Apeldoorn. En hebben dezelfde kapper”, aldus een lachende trainer. “Nee, ik vind dat hij met Willem II leuk voetbal speelde, en dat doet hij nu weer met Heerenveen. Ik vond het heel knap hoe ze aan het begin van het seizoen presteerden en wist dat het moeilijk zou zijn om dat een heel seizoen vol te houden. Dat weet ik uit eigen ervaring van mijn tijd bij Heracles en Vitesse.”