© Proshots

Peter Bosz baalt van de 4-3 nederlaag tegen FC Liefering. Volgens de trainer lieten de Amsterdammers zich op felheid aftroeven. “Natuurlijk baal ik ervan, want ik heb een hekel aan verliezen. Hoewel het resultaat in deze fase nog ondergeschikt is. We hebben een zware trainingsweek gehad met acht trainingen in zes dagen”, laat Bosz aan Voetbal International weten.

Ajax speelde vandaag met twee elftallen. Voor rust met de beoogde basisopstelling en na rust mochten veel jonge talenten aan de bak. “Ik verlangde van de spelers dat ze allemaal een helft zouden knallen vandaag. Voor rust viel dat tegen, want de tegenstander was beduidend feller. Zij zetten ons goed onder druk en wij kwamen er lastig onderuit. Het gebrek aan felheid zag je in kleine dingen terug, zoals bijvoorbeeld in de balaannames.”

Nog voor de wedstrijd viel Klaassen geblesseerd uit. De aanvoerder kwam tijdens de ochtendtraining in botsing met Jasper Cillessen en had tijdens de warming-up nog te veel last van zijn schouder. VI laat weten dat onderzoek heeft uitgewezen dat Klaassen geen scheurtje in zijn schouder heeft opgelopen.