© Proshots

Peter Bosz tevreden over zijn selectie en blij met het werk van Marc Overmars. Ajax verkocht Nemanja Gudelj, Riechedly Bazoer, Anwar El Ghazi en verhuurde Mitchell Dijks. Ook Tim Krul vertrok naar AZ, de Alkmaarse club nam de huur van de doelman over van Ajax. Overmars trok ook iemand aan: David Neres. “Ik ben absoluut tevreden over de transferperiode. Ik vind dat Marc het goed heeft gedaan”, laat Bosz weten op de persconferentie.

“Ik heb niet de doorslaggevende stem of we het wel of niet moeten doen. Ik geef aan waar we behoefte aan hebben. Wat ik heb gedaan is aangeven dat die positie (vleugelspits, red.) dun bezet is, dat is mijn aandeel geweest”, vervolgt hij. “Ik heb zelf niet de tijd om spelers te zoeken en te vinden, want ik sta elke dag op het veld.”

Bosz heeft nog geen mening over Neres. Hij wil eerst rustig met hem praten en trainen. “Natuurlijk heb ik over hem gehoord en beelden van hem bekeken, maar je leert hem pas goed kennen als je hem spreekt. Hij komt van een ander continent, de één burgert wat sneller in dan de ander. Ik weet nog niet hoe ver hij precies is. Hij zal even tijd nodig hebben om hier te wennen.”