© Proshots

Peter Bosz blikt twee dagen na de gewonnen uitwedstrijd tegen Roda JC terug op de mindere wedstrijd van zijn team. “We hebben daar niet ons beste voetbal gespeeld. We kunnen veel beter. Het duurde veel te lang voordat we de wedstrijd besliste. We maken vlak na rust een prima goal door Davy, maar daarna vind ik dat we het duel sneller hadden moeten beslissen. We maakten het onszelf daardoor onnodig moeilijk”, zegt Bosz in gesprek met Ajax TV.

Ondanks dat het spannend werd in de slotfase bleef Ajax druk zetten. “Dat is onze manier van spelen. Daarnaast als je zo aan de wedstrijd begint, waarom zou je dan niet zo de wedstrijd eindigen? Wij zijn een ploeg die vooruit druk willen zetten en het van het voetbal moeten hebben. Door druk te zetten, bleven we in onze kracht spelen.”

“We moeten nog steeds vijf punten inlopen. Dat doen we alleen maar door zelf te blijven winnen. Ik wil nooit teveel naar onze tegenstanders kijken, omdat je daar eigenlijk niks aan hebt. Daar hebben we verder ook geen invloed op. Het enige wat we kunnen doen is hopen dat ze een keer punten laten liggen. Waar we wel invloed op hebben is ons eigen spel. Als de top 3 op deze manier door blijft gaan, dan blijft het spannend. Vanuit de winterstop wisten we al dat als we wilden inlopen we zelf geen punten meer mochten laten liggen.”