Peter Bosz kijkt met De Telegraaf terug op 2017. Een mooi jaar voor de trainer die met zijn prestaties bij Ajax een transfer naar Borussia Dortmund afdwong. Eén van de beste wedstrijden was volgens hemzelf de thuiswedstrijd tegen Schalke 04. “Schalke-thuis in de Europa League was het allerbeste wat we produceerden. We creëerden die avond zo ongelooflijk veel kansen. We lieten Schalke in leven door het bij 2-0 te laten.”

Thriller
De returnwedstrijd in Gelsenkirchen werd een ware thriller. “Zij kregen twee kansen, toen gingen wij voetballen en hadden we het onder controle. Tot de rode kaart van Veltman, daarna nog een goal tegen. Verlengen, eerst nog de 3-0 voor Schalke, op dat moment lig je eruit, dan de 3-1 en ben je door. Vervolgens nog de 3-2. Normaal kan ik elke partij rustig analyseren. Maar na die thriller wist ik niet wat ik moest zeggen.”

Foto
“Die gasten kwamen in de kleedkamer en ze keken mij allemaal aan”, vervolgt Bosz. “Ik was zo trots op hen en zei alleen maar: ‘Mag ik een selfie met jullie?’ Ze sprongen allemaal bij elkaar om mij heen. Iedereen ging zingen en springen. Ik heb hem nog steeds op mijn telefoon staan. Het is de mooiste foto van het jaar.”

 

❌❌❌ #wijzijnajax #UEL #schaja

Een bericht gedeeld door AFC Ajax (@afcajax) op