Peter Bosz is inmiddels alweer bijna 2 jaar weg bij Ajax en sinds afgelopen winter aan de slag als trainer van Bayer Leverkusen. Hij volgt Ajax zeker nog, maar vindt dat hij absoluut geen bijdrage heeft gehad aan het huidige succes.

“Het begin was slecht. We haalden de Champions League niet.  Je moet de hele club leren kennen, de spelers, alle namen. Er gaat gewoon tijd overheen”, vertelt hij bij Andy in de auto. In het bekerduel met Willem II volgde de ommekeer: “Veel kwam ook bij toeval, Schöne vertelde zelf dat hij ook op 6 kon spelen.”

En hij had het geluk dat er een aantal goede jonge spelers aan kwamen: Matthijs de Ligt en Kasper Dolberg. Al had hij bij die eerste in het begin zo zijn twijfels: “Ik hoorde van Overmars dat er een jonge jongen was, Matthijs de Ligt. Een jongen van 16, een centrale verdediger. Mijn eerste gedachte was: ‘dat kan nooit’. Een centrale verdediger van 16 die bij Ajax 1 mee mag doen. Maar toen ‘ie een week had meegetraind zei ik ‘die gaat niet meer terug’.”

Ajax oefent woensdag in en tegen Leverkusen