© Proshots

Peter Bosz was na afloop van de wedstrijd tegen FC Twente (3-0) gematigd tevreden. Over de tweede helft was de oefenmeester zeer zeker te spreken, maar tijdens de eerste helft ergerde de trainer zich dood aan zijn ploeg. Dat liet de trainer weten tijdens de persconferentie na afloop van de wedstrijd, waarin de trainer ook nog in ging op vragen omtrent Vaclav Cerny en David Neres.

“De eerste helft vond ik verschrikkelijk, pas de tweede helft zag ik het Ajax dat ik graag wil zien”, aldus Bosz tijdens de persconferentie, waarin hij zijn blik ook al richtte op de wedstrijd van aanstaande donderdag tegen Kopenhagen. In deze wedstrijd kan Ajax voor het eerst sinds 14 jaar weer een kwartfinale in Europa bereiken, maar dan zal het volgens Bosz wel beter moeten dan in de eerste helft tegen FC Twente. “In de tweede helft speelden we met gif in onze donder. Zo moeten we het donderdag ook laten zien.”

Tijdens de wedstrijd was er veel commentaar te horen richting vleugelspeler Bertrand Traoré. Over twee van zijn concurrenten, Vaclav Cerny en David Neres, is Bosz duidelijk: “Vaclav heeft weer wat last. Neres is fit, maar moet echt onze manier van spelen nog leren.” Vandaag mocht Justin Kluivert de plaats innemen van Traoré.