© Proshots

Peter Bosz denkt niet dat de uitwedstrijd tegen Schalke 04 hetzelfde verloop zal hebben als de heenwedstrijd. Dat zegt hij in een interview met Fox Sports. “We gaan er natuurlijk alles aan doen om er weer een goede wedstrijd van te maken, maar ik verwacht wel dat het een andere wedstrijd zal gaan worden.”

De trainer gaat uit van een felle openingsfase, waarin de Duitsers het spel proberen te maken. “Het is duidelijk dat zij overtuigend moeten winnen om door te gaan. Ik verwacht dat zij, zeker in het begin, zo snel mogelijk proberen te scoren, zodat ze het publiek achter zich krijgen. Daarna zullen ze proberen om er een echte wedstrijd van te maken. Dat moeten wij natuurlijk voorkomen.”

Aan de Duitse honger zal het volgens de oefenmeester niet liggen. “Schalke probeert in de reguliere competitie altijd Europees voetbal te halen en dan is de Europa League toch iets wat het seizoen goed kan maken.” Afgelopen weekend verloor Schalke met 2-1 van Darmstadt 98, maar Bosz kijkt over die uitslag heen. “Ik probeer altijd objectief te kijken en niet alleen naar de uitslag. Die is voor hun erg negatief, maar Schalke had allang voor moeten staan. Ze speelden veel beter, dus daar staar ik mij niet blind op. Natuurlijk zal het voor het vertrouwen niet goed zijn, maar het is niet zo dat ze afgelopen zondag niets hebben laten zien.”