© Proshots

Peter Bosz kijkt tevreden terug op de halve finale tegen Olympique Lyon. In gesprek met Edwin Evers van Radio 538 blikt de hoofdtrainer terug op een mooie avond. “Het was een bijzondere avond. Iedereen had Lyon van te voren hoog ingeschat. Niemand had verwacht dat we op deze manier zouden winnen en zeker niet met deze uitslag. Nee, ik had dit zelf ook niet verwacht. We hebben Lyon bekeken en dat is echt gewoon een hele goede ploeg. Dat hebben ze laten zien tegen AZ, maar vooral ook tegen AS Roma en Besiktas. Dus dan verwacht je niet op zo’n overtuigende manier te winnen.”

“We hebben hele jonge spelers, maar dat zijn wel hele goede spelers”, vervolgt de Apeldoorner over het hoge niveau van zijn selectie. “De laatste maanden is de wisselwerking tussen de ploeg en de supporters echt enorm goed, daardoor ontstaat er een sfeer en halen de jongens een enorm hoog niveau. Ze helpen ons over dode momenten heen in een wedstrijd. En die 4-1 klinkt natuurlijk heel mooi, maar de eerste twintig minuten waren gewoon niet goed van ons. Dan heb je het publiek nodig. Daardoor konden de jongens boven zichzelf uit stijgen.”

Ondanks de knappe en ruime zege is iedereen bij Ajax voorzichtig. Helemaal met Schalke-uit in het achterhoofd. “Ik heb na afloop in de kleedkamer gezegd dat de jongens trots op zichzelf mogen zijn. Ze hebben er voor gezorgd dat we in de halve finale staan en hebben ons nu een hele goede uitgangspositie verschaft. De wedstrijd tegen Schalke heeft ons geleerd dat we er nog niet zijn. Ik schat Lyon hoger in dan Schalke. We zullen daar ook echt een topprestatie moeten leveren, want we zijn er nog lang niet.” De euforie was hoe dan ook groot gisteravond. Bosz heeft door de wedstrijd nog te analyseren maar een korte nachtrust gehad. “Gisteravond ben ik naar huis gegaan en heb ik de wedstrijd nog terug gekeken. Uiteindelijk lag ik er om 4:30u. in. Ik analyseer de wedstrijd altijd als ik thuis ben, omdat ik toch niet kan slapen. De adrenaline zit nog zo in je lichaam dan.”