© Proshots

Nadat de selectie van Ajax geland was op Schiphol werkte het een korte uitlooptraining af. Over twee dagen staat de volgende wedstrijd alweer op het programma. Dan neemt Ajax het op tegen Vitesse. De wedstrijd tegen Legia Warschau gaf Peter Bosz een beter beeld van waar zijn team staat in Europa. “In de Europese wedstrijden voor de winterstop hebben we ins van onze beste kant laten zien. Ik had geen idee hoe zich dat zou gaan verhouden tegen deze Poolse tegenstander, die natuurlijk ook Champions Leaguevoetbal gespeeld had. Als ik er nu op terugkijk dan denk ik dat we een wedstrijd gespeeld hebben waarin wij dominant waren, maar niet ons beste voetbal hebben kunnen spelen. Mede door het veld. We creëerden de beste kansen, dus dan is het jammer dat je de wedstrijd niet weet te winnen”, zegt Bosz in gesprek met Ajax TV.

Zondag wacht voor de Ajax-trainer een bekende club, namelijk: Vitesse. “Ja, dat is toch wel speciaal. Ik heb daar als trainer 2,5 jaar gezeten. We speelden destijds altijd graag tegen Ajax, toch wel de topclub van Nederland. Momenteel staan ze zevende en het is een van de betere ploegen in de Eredivisie. Ze hebben wisselend gepresteerd. Een periode ondermaats, maar ook een periode heel goed. Het is gewoon een goede ploeg, die in thuiswedstrijden goed voetbal laat zien.”

In Arnhem lijkt Bosz weer te kunnen beschikken over rechtsback Joël Veltman. Afgelopen donderdag moest hij de wedstrijd tegen Legia laten schieten vanwege een griepje. “Het ging donderdag al beter met hem, maar dat was nog niet voldoende. We gaan kijken hoe hij er voor staat zondag. Hij kan nu nog twee dagen herstellen.” Ook ging het even over Ajax-aanwinst David Neres: “Het is nog te vroeg om er iets over te zeggen, maar normaal gesproken zal hij niet mee gaan. We gaan hem eerst even laten wennen en kijken hoe hij er voor staat.”