Peter Bosz sprak tijdens de voorbeschouwing op de Europa League-finale bij Fox Sports over de finale van vorig jaar. De oud-trainer van Ajax heeft in het afgelopen jaar nooit beelden gezien van de finale tegen Manchester United. Ook gaf de trainer nog eens toe liever niet vertrokken te zijn bij Ajax. “Ik was het liefst bij Ajax gebleven.”

“Ik heb er helemaal geen behoefte aan om die beelden te zien. Ik vond dat we kansloos waren, terecht verloren. Het was niet één moment een echte wedstrijd. Vooral dat frustreerde mij. Ik vond dat we de kwaliteiten hadden om ook Manchester United partij te bieden, maar dat hebben we geen moment gedaan.”

Toch was Ajax goed voorbereid op de Engelse tegenstander. “Tonnie Bruins Slot heeft precies voorspeld wat United zou doen. Het klopte tot in de details. Maar we hebben geen moment in de wedstrijd gezeten. Twee spelers hebben hun normale niveau gehaald: Matthijs de Ligt en Bertrand Traoré. Alle andere spelers hebben niet hun normale niveau gehaald. Dat is erg weinig.”