© Proshots

Peter Bosz heeft in gesprek met de NOS aangegeven dat zijn vertrek bij Ajax niks te maken had met de interesse van Dortmund. De 53-jarige trainer had een zeer succesvol jaar in Amsterdam,  maar achter de schermen speelde er naar eigen zeggen een langslepend conflict. Het conflict leidde er uiteindelijk toe dat Bosz niet langer bij Ajax wilde werken.

“Drie, vier dagen voordat mijn vertrek daadwerkelijk rond kwam, meldde Dortmund zich pas. Ik heb in een vroegtijdig stadium bij directeur Van der Sar aangegeven dat ik, gezien de huidige situatie, niet verder wilde. Dat heb ik in de maanden daarna herhaald en zelfs één week voordat ik naar Dortmund vertrok ook herhaald.”

“Ook als Dortmund niet gekomen was, was ik gestopt”, vervolgt Bosz. “Mensen roepen dat ik voor het geld naar Dortmund ben gegaan. Die mensen kennen mij niet. Zo zit ik niet in elkaar.”

Bosz vertelt niet wat de reden was dat hij wilde vertrekken.  “Daar wil ik niet op ingaan. Het ging erom, dat ik aan Van Der Sar mijn visie heb geuit. De club heeft daar niet naar geluisterd. Daarom ging ik weg.”