© Proshots

Peter Bosz was Zaterdagavond na de 5-1 zege op RB Leipzig zeer tevreden met de overwinning van zijn ploeg. Bosz vond elke speler wel goed spelen. Zo vertelde de hoofdtrainer tegenover de camera van Ajax TV.

”Ik heb vooral een hele goede eerste helft gezien. We stonden goed, we durfden te voetballen, zetten goed druk en maakte daarnaast ook nog eens veel goals.” Toch vond Bosz dat hij tegenstander RB Leipzig wel beter heeft zien spelen: ”In de Bundesliga heb ik ze wel eens met meer energie zien spelen, dan was de energie wel een paar tandjes hoger. Maar op een gegeven moment zie je ook dat zij steeds hoger druk gaan zetten en ook willen winnen. Maar dat zat er voor hun niet in vandaag.”

Ook over zijn twee buitenspelers was Bosz tevreden: ”Amin heeft het in de eerste seizoenshelft vrij lastig gehad. Hij was teveel op zoek naar goals en assists, en als die dan niet komen dan zie je dat hij gefrustreerd raakt. Vandaag vond ik hem erg goed spelen, ook buiten zijn goals om. Hij was goed in balbezit en maakte de juiste keuzes. Ook El Ghazi speelde goed, hij leverde veel goede arbeid. Maar je moet niet alleen die twee jongens noemen want ik vond dat iedereen heel goed speelde.”

Het trainingskamp in de Algarve werd dus goed afgesloten door Ajax. ”Het vertrouwen was in de eerste helft al goed en dan is het goed om te weten dat je dat in de winterstop niet kwijt bent geraakt, we zitten op de goede weg.”