© Proshots
Peter Bosz wil deze winterstop een aantal spelers verkopen om zo met een kleinere selectie aan de tweede seizoenshelft te beginnen. Zo vertelt Bosz aan Voetbal International: “De selectie is te groot, we zullen wat in moeten krimpen. Met zo’n grote selectie moet je ook elke wedstrijd veel spelers teleurstellen. En ik wil elke speler een perspectief kunnen bieden, wie het ook is. Maar met een groep van dertig man, kan je weinig bieden aan sommige spelers. Dat moet anders en daar gaan we ook mee bezig.”

Met de transfer van Riechedly Bazoer naar VfL Wolfsburg is de eerste speler al vertrokken. Daarnaast ligt ook een vertrek van Nemanja Gudelj voor de hand. De Servische middenvelder heeft vorige maand aangegeven niet te kunnen leven met zijn reserverol en is daardoor door de staf van het eerste elftal teruggezet naar Jong Ajax.

Naast het verkopen van spelers zal Ajax ook gaan proberen om een aantal nieuwelingen aan te trekken. Bosz: “Voor de positie van linksback had ik aanvankelijk alleen Mitchell Dijks. Met Daley Sinkgraven hebben we gelukkig een extra optie gecreëerd. En dan hadden we nog een overvloed aan middenvelders, en behalve één linksback ook maar één linksbuiten. Dat hopen we in januari wel recht te zetten.”