© Proshots

Peter Bosz zat maandagavond aan tafel van het praatprogramma Pauw. De trainer ging tegenover presentator Jeroen Pauw in op de kritiek van Ajax-fans vanwege zijn verleden en vertelde over zijn eerste maanden bij de club.

“Ik heb acht jaar lang bij de grote rivaal gezeten. Op basis daarvan begrijp ik de kritiek van Ajax-fans natuurlijk wel”, vertelt de oefenmeester. “De club heeft mij echter gehaald op basis van mijn werk als trainer van Vitesse, Heracles en Maccabbi Tel Aviv.”

Op de vraag van Jeroen Pauw of Johan Cruijff een vinger in de pap had was Bosz duidelijk. “Er is door Cruijff binnen Ajax wel eens over mij gesproken. Of dat uiteindelijk doorslaggevend is geweest weet ik niet. Dat heb ik Overmars ook niet gevraagd.”

De 52-jarige trainer uit Apeldoorn heeft het naar zijn zin bij de club, al mist hij soms de winnaarsmentaliteit bij sommige spelers.  “Het is altijd prettig werken, maar de winnaarsmentaliteit moet beter. Dit is mogelijk ook een gevolg van zo’n jonge spelersgroep. Bij oudere spelers zie je dat toch iets meer. Maar gelukkig hebben ze wel altijd plezier.”