© Proshots

Peter Bosz verwacht morgenavond een getergd Schalke 04. De Duitsers werden in de Amsterdam ArenA vorige week weggespeeld. De hoofdtrainer van Ajax denkt dat het een zware wedstrijd gaat worden in Gelsenkirchen. “Als je de wedstrijd van vorige week ziet, dan is het jammer dat we het niet definitief al beslist hebben. Want dat was mogelijk. Maar dat hebben we niet gedaan. Het zal donderdag echt nog een hele zware wedstrijd gaan worden”, laat hij weten aan Ajax TV.

“Ik verwacht een getergd Schalke, omdat ze hier gewoon ondersteboven gespeeld zijn. Daar zullen ze revanche op willen nemen. Het seizoen is voor hun nog enigszins te redden als ze de halve finale van de Europa League halen. In de competitie staan ze er gewoon niet zo goed voor, dus is Europees gezien nog de enige kans om het seizoen wat glans te geven. Ik verwacht een getergd Schalke dat nu ons ondersteboven wil spelen.”

De overtuigende 2-0-zege geeft vertrouwen aan het team, maar is ook een bevestiging stelt Bosz. “We hebben tegen Schalke laten zien dat we mee kunnen komen op dit niveau. Dat is voor het vertrouwen een hele belangrijke les geweest. Maar het is ook een bevestiging, want eigenlijk laten we dit spel al weken zien. We hebben in meerdere grote wedstrijden laten zien dat we goed kunnen voetballen. (…)  Het zou geweldig zijn als we de halve finale kunnen halen. Vooropgesteld is het een geweldige ervaring voor de spelers, maar ook voor ons als staf en voor de clubs Ajax, want het is natuurlijk lang geleden dat dat gebeurt is. Maar ik denk ook wel voor het hele Nederlandse voetbal. Iedereen is, terecht hoor, heel kritisch op de staat van het Nederlandse voetbal. Dan is het fijn als er ook een keer een succesje is, want dat mag je een halve finale wel noemen. Maar dat zullen we eerst voor elkaar moeten krijgen.”