© Proshots

Ook afgelopen woensdag was het weer volop genieten van Abdelhak Nouri. Het supertalent is steeds nadrukkelijker op de deur aan het kloppen van het eerste. Peter Bosz liet voorafgaand aan de bekerwedstrijd tegen Kozakken Boys (6-1, winst) weten de middenvelder niet te willen verhuren in de tweede seizoenshelft. “Ik denk dat wanneer Nouri met ons meetraint hij met die weerstand een betere speler wordt, dan als we hem gaan verhuren. Hij heeft met Jong uitstekende wedstrijden gespeeld op De Toekomst, maar hij heeft ook uitwedstrijden gespeeld waar hij het niet liet zien”, laat de Apeldoorner aan FOX Sports weten.

“Dan denk ik aan Eindhoven-uit, Volendam-uit. Op dat vlak moet hij nog progressie boeken. Vandaar dat ik hem nu minuten heb gegeven”, vervolgt hij.

Naast Nouri wil de trainer ook Matthijs de Ligt speelminuten geven in het eerste. “Ik las ook dat Westermann nu buiten de boot valt, maar dat is onzin. Het was een uitstekende gelegenheid om De Ligt ervaring te laten op doen. Ervaring die Westermann al heeft. Hier wordt De Ligt alleen maar beter van. Hij is een geweldige speler, maar de ervaring ontbreekt nog. Dus vandaar dat ik de kans heb gegrepen om hem te laten spelen.”