Maandag is bekend geworden dat het Braziliaanse Botafogo FR en het Duitse Borussia Dortmund eind mei mee gaan doen aan de Gestion Copa Amsterdam. Botafogo was vorig jaar ook van de partij bij het prestigieuze jeugdtoernooi. De twee ploegen zijn hiermee het zesde en zevende team, het achtste en tevens laatste team zal snel bekend worden gemaakt.

De Copa Amsterdam kent een enorme staat van dienst als het gaat om doorgebroken jeugdspelers. Vooral PSV heeft als het gaat om Brazilianen veel ex-spelers in het jeugdtoernooi gehad. Voorbeelden van zijn Gomes en Ronaldo (Cruzeiro) en Gerson (Botafogo). De laatste is momenteel gehuurd door PSV van Botafogo, hij speelde vorig jaar nog mee in Amsterdam.

Daarnaast speelden onder andere ex-Ajacied Maxwell en Maicon voor Cruzeiro in de Copa. Ook Ajax heeft veel spelers in de huidige selectie die gespeeld hebben op dit jeugdtoernooi. In het duel tegen Spartak stonden er maar liefst acht van in de basis. Voorbeelden zijn Van der Wiel, Ebecilio, De Jong en Blind.

Naast deze Nederlanders en Brazilianen hebben Belgen Tom de Mul, Toby Alderweireld en Jan Vertonghen, Werder Bremen-spelers Philipp Bargfrede en Sebastian Mielitz, ex-PSV’er Nordin Amrabat, Sporting Portugal doelman RuĂ­ Patricio en Barcelona-speler Jeffren een verleden bij de Copa Amsterdam.

Op dit moment zijn er nog genoeg kaarten voor de Gestion Copa Amsterdam beschikbaar. Klik hier voor de online kaartverkoop!