Sven Botman tekende dinsdag een contract tot medio 2022 bij Ajax. De 18-jarige verdediger van Ajax O19 is trots op zijn eerste professionele contract. “Ja, dat voelt lekker. Ik heb hier lang voor gewerkt. Ik kwam in 2009 bij de club en als je dan bijna tien jaar later een contract hier mag tekenen, dan is dat een voldaan gevoel. Het is wel een droom, maar eigenlijk vooral onderdeel van mijn droom. Ik heb natuurlijk grotere doelen en dit is pas het begin”, vertelt hij in gesprek met Ajax TV.

“Dat ik nu een contract mag tekenen is een blijk van vertrouwen van de club. Nu moet ik zo door gaan en laten zien wat ik kan. Sinds november had ik een blessure aan mijn nier en het was een lastige periode, maar dit contract was al wel iets wat langer speelde. Dat ik het nu ook daadwerkelijk mag tekenen is heel lekker.”

Botman trainde al een paar keer mee met het eerste en realiseert zich dat hij nog maar een paar stappen hoeft te zetten. “Het kan heel snel gaan, zoals het met Matthijs de Ligt ging. Ik zit nu in Ajax O19 en het is nog twee stappen naar het eerste. De honger is groot om in het eerste te spelen. Hoe lang het gaat duren ligt gewoon aan mezelf en aan de situatie die zich dan voor gaat doen.”