Reda Boultam verliet Ajax deze week voor Cremonese. De 20-jarige middenvelder kijkt met veel plezier terug op zijn periode in Amsterdam, maar kijkt ook uit naar zijn Italiaanse avontuur. “Ajax is wel een beetje mijn thuis geworden. Ik ben er op mijn veertiende naartoe gegaan en ben van een klein jongetje toch een beetje een mannetje geworden. Ik heb bij Ajax veel geleerd, ook als mens. Als ik naar Ajax reed, voelde het toch alsof ik naar huis reed. Maar ook bij Cremonese zal alles weer wennen”, laat hij weten aan Voetbalzone.

“Ajax is een harde leerschool. Met een harde leerschool bedoel ik dat het niet altijd gaat zoals je wilt, maar dat je moet blijven doorvechten”, vervolgt Boultam. “Ajax is zo’n grote club met zoveel goede spelers. Alles is uitstekend geregeld, maar je komt er ook weleens naast te staan. Dan moet je blijven trainen en vechten. Bij een amateurclub maak je die dingen gewoon minder meer. Ajax is de top van de top en beschikt over een van de beste jeugdopleidingen van de wereld. Ik ben blij dat ik er gespeeld heb.”

In Italië gaat de middenvelder met Cremonese uitkomen in de Serie B. Op een dag hoopt hij in de Serie A te kunnen spelen. “De Serie B is voor jonge voetballers een uitstekend platform. Ik kan mij hier verder ontwikkelen en minuten maken. En als ik het hier goed doe, kan ik altijd nog een stap zetten. Ik hoef niet per se met Cremonese te promoveren naar de Serie A. Als ik hier veel speel en laat zien wat ik kan, dan kan ik later altijd nog zelf de stap maken naar de Serie A of een ander land. Het is maar net hoe je presteert. Ik heb er vertrouwen in.”

Boultam vervolgt carrière in Italië