Ajax heeft vandaag jeugdspeler Reda Boultam gecontracteerd. Dit meldt Ajax op de officiële website. Voor de 17-jarige Boultam is dit zijn eerste contract.

Boultam speelt sinds 2013 in de jeugdopleiding van Ajax. Afgelopen seizoen was hij de aanvoerder van de B1, dit seizoen speelt de middenvelder in de A1. Boultam is blij met zijn eerste contract. “Dit is een heel belangrijk en mooi moment voor me. Ik ben heel blij dat Ajax zoveel vertrouwen in me heeft. Ik heb er ook hard voor gewerkt.”

In de rubriek ‘Langs de lijn op De Toekomst’ van Ajax1.nl werd Boultam geconfronteerd met het feit dat er vorig jaar een aantal grote talenten uit de jeugdopleiding van Ajax waren vertrokken. Afgelopen maand was het weer raak: Donyell Malen verliet de opleiding van Ajax voor Arsenal. Destijds gaf Boultam al aan dat het beter voor zijn ontwikkeling was om bij Ajax te blijven. “Ik blijf gewoon bij Ajax, omdat ik denk dat dat het beste is voor mijn ontwikkeling.” Nu wordt de 17-jarige middenvelder daarvoor beloond met een driejarig contract.

Wim Jonk is zeer te spreken over de ontwikkeling van Reda Boultam. “Boultam heeft zich binnen de korte tijd dat hij bij Ajax zit goed laten zien. Hij heeft een bepaalde kwaliteit van spelen die heel aantrekkelijk is en die wij van onze middenvelders verlangen,” aldus Jonk op de website van Ajax.

Boultam strijdt aankomende zaterdag met de A1 van Ajax om de Super Cup. Op Sportpark de Toekomst neemt de landskampioen van vorig seizoen het op tegen bekerwinnaar SC Heerenveen A1. Ajax nieuws Ajax1.nl