Ajax wilde graag verder met Ouasim Bouy, maar slaagde er niet in om de middenvelder vast te leggen. De middenvelder maakte gebruik van zijn transfervrije status en vertrok in februari als A-junior naar Juventus, dat Bouy inmiddels heeft verhuurd aan Brescia. “Ik heb hier enorme stappen gemaakt, als allround middenvelder ben ik veel completer geworden”, zegt de Amsterdammer.

Bouy wachtte dus niet op een doorbraak bij Ajax, maar koos al eerder voor een verhuizing naar het buitenland. Wim Jonk noemde de beslissing van de middenvelder ‘zeer onverstandig’ en Frank de Boer sprak van ‘een domme zet’. “‘Ik heb het gelezen. Waarschijnlijk zou iedere trainer dat hebben gezegd”, reageert Bouy in gesprek metVoetbal International. “Aan de andere kant, van De Boer heb ik nooit een belletje gehad. Onder Martin Jol had ik al eens meegetraind met het eerste van Ajax. Maar De Boer haalde me pas tijdens de vorige winterstop bij de selectie.”

“Nu terugkijkend denk ik dat Ajax lange tijd niet wist wat ze precies met me voor ogen hadden”, vervolgt Bouy. “Mij was voorgehouden dat ik waarschijnlijk al in de zomer van 2011 met het eerste zou meetrainen. Dat gebeurde niet, ik bleef in de A1 voetballen; en dat terwijl sommige zeiden dat ik dat niveau inmiddels was ontgroeid. Intussen werden enkele ploeggenoten en een paar spelers van Jong Ajax. doorgeschoven. Ik had bij Ajax soms het gevoel tegen een muur te lopen.”

Tekst: Voetbalzone