Het Nederlands elftal kwam zaterdag in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Brazilië niet tot scoren. De oefeninterland eindigde in een 0-0 gelijkspel. Ajacied Gregory van der Wiel startte in de basis.

Het Nederlands elftal speelde zaterdag een vriendschappelijke wedstrijd tegen Brazilië. Ajacied Gregory van der Wiel startte in de basis tegen de Goddelijke Kanaries. Het team van bondscoach Bert van Marwijk was de eerste helft gelijkwaardig aan Brazilië. Een doelpunt van Ramires werd in de openingsfase afgekeurd wegens buitenspel van assistgever Robinho. Oranje creëerde vooral via Ibrahim Afellay enkele goede kansen. De speler van Barcelona stuitte een keer op doelman Cesar en werkte fraai af na een goede combinatie met Robin van Persie.

In de tweede helft was Brazilië de bovenliggende partij en creëerde de meeste kansen. Met kunst- en vliegwerk hield debutant Tim Krul op prima wijze zijn doel schoon. Ondanks de eindstand is de wedstrijd voor de Brazilianen van bondscoach Mano Menezes een goede voorbereiding op de Copa America, dat in juli in Argentinië plaatsvindt.

Oranje besluit de intercontinentale trip woensdag in Montevideo. Uruguay is dan de tegenstander. Voormalig Ajacied Luis Suarez en Ajacied Nicolás Lodeiro zijn geselecteerd voor de vriendschappelijke interland, die ook al terug verwijst naar het laatste WK. Het Nederlands elftal bereikte de finale door in de halve eindstrijd Uruguay te verslaan.

Christian Eriksen was succesvol namens Denemarken. De Denen trakteerden IJsland in EK-kwalificatieverband op een 2-0 nederlaag. In Reykjavik trof de Ajacied, op aangeven van oud-Ajacied Dennis Rommedahl, eenmaal doel. NEC’er Lasse Schöne verzorgde de openingstreffer.

Ook Ajacied Eyong Enoh kwam zaterdag in actie met het nationale elftal van Kameroen. Senegal, koploper in Groep E, bracht een bezoekje aan Yaoundé voor de kwalificatiewedstrijd voor de African Cup of Nations. De Ontembare Leeuwen speelden met Enoh in de basis. In een boeiend duel kwam Kameroen echter niet tot scoren (0-0). Afrikaans voetballer van het jaar, Samuel Eto’o, miste drie minuten voor tijd een strafschop. Dinsdag speelt Enoh met Kameroen een oefeninterland in en tegen Rusland. Aldus Ajax.nl.