© Proshots

Wat als ‘gewoon’ een mooie uitdaging voor Peter Bosz gezien werd, lijkt nu een heel ander beeld te krijgen. De huidige trainer van Ajax lijkt zijn keuze te hebben gemaakt en vertrekt naar Borussia Dortmund.

Bosz vertrekt tegen zijn zin in, zo meldt De Telegraaf. Volgens hem lag er een gouden toekomst weg voor de jonge ploeg, en wilde hij hier graag aan verder bouwen. Maar een incident op de werkvloer heeft Bosz anders doen besluiten. Bij een keihard conflict voelde de oefenmeester zich zodanig in de steek gelaten door het bestuur dat hij nu wil vertrekken.

Er werd veelvuldig geopperd dat Bosz de aanbieding van ‘4 miljoen per jaar’ niet kon laten schieten. Toch was de mening onder de supporters hierover verdeeld. Het blijkt nu dat het Bosz niet gaat om het salaris, maar om het feit dat het bestuur niet wilde breken met een deel van het technisch staf.

Onder Bosz oogste Ajax veel lof op Europees gebied. De 53-jarige trainer uit Apeldoorn wist Ajax weer te laten voetballen zoals men dat graag ziet. Uiteindelijk resulteerde dit in een Europa League finaleplek. De relatie tussen Ajax en Peter Bosz heeft slechts één seizoen mogen duren.